Dus... Ben je gay of niet?

Het is ontzettend moeilijk om aan een meisje te vragen of ze op meiden valt of niet. Ik struggle er ook nog steeds een beetje mee. Het scheelt alweer dat als je de acceptatie achter de rug hebt, dat het makkelijker is om toe te geven dat je zelf gay bent. Maar ja, hoe vraag je het aan haar?...

Je kunt het op allerlei manieren vragen. Als je echt geïnteresseerd bent in haar én je hebt een goed gesprek, vraag dan bijvoorbeeld wat ze aantrekkelijk vind. Als ze het niet echt weet kan je rustig vragen of ze niet weet of ze op mannen of vrouwen valt en daarna of ze misschien op beide valt. Zeg vooral dat je het totaal niet erg zou vinden. Vele mensen durven niet eerlijk te zijn omdat ze bang zijn dat het niet geaccepteerd word. Daarna kun je aangeven dat het bij jou ook zo is als je in dezelfde situatie zit als haar, of je kunt ook natuurlijk gelijk zeggen dat je gay bent.

Dus: Begin er niet over als je nog maar net begonnen bent. Als ze uiteindelijk niet gay bent maar je vind haar wel leuk, spreek dan nog eens af inplaats van niet meer met haar afspreken omdat ze niet gay is. Natuurlijk voel je je niet altijd comfy, maar probeer te ontspannen en vooral niet gespannen te raken als je het vraagt.

Het leuke ervan is is dat je dan nóg een onderwerp hebt waarover je kunt praten. Op wat voor meiden val je? Innerlijk of uiterlijk? En uiteindelijk zou je zelfs nog kunnen vragen of ze een billen of borsten persoon is.

Als ze wel gay is kan je er op twee manieren op reageren: Rustig of enthousiast.

Lachen werkt ontspannend dus ik reageer altijd enthousiast zoals: 'Ooh wat grappig! Ik ook!!!' en meestal kunnen jullie er samen even om lachen. Het ligt natuurlijk ook aan de persoon met wie je praat.

Neem vooral de tijd en ga er niet te snel over praten. Vele vinden het een beetje awkward om erover te praten. 

xx